Fibrosoft ® havlunun avantajları nelerdir?

Türkiye’de sadece bir kaç markada olsa da, havlu veya bornoz alırken bazı ürünlerde Fibrosoft ® ibaresine rastlamış olabilirsiniz. Fibrosoft ® bir materyal veya havlunun içeriği değil, bir üretim teknolojisidir. Son yıllarda havlu dokuma ve örme teknolojisinde ciddi gelişmeler yaşanmış, bu da banyolarımıza daha doğal, daha işlevsel havlu ve bornozların girmesini sağlamıştır. Pamuğun özel bir üretim tekniğiyle iplik haline getirilmesi sonucunda, oldukça hassas bir dokuma tekniğiyle üretilen bu havluların, standart pamuklu havlulara oranla çok daha farklı kullanım avantajları mevcuttur. Bu yazımızda bu ürünleri tercih ettiğiniz takdirde deneyimleyeceğiniz bazı avantajlardan söz edeceğiz.
Doğaldır
Son yıllarda çevre ve sağlık konusundaki bilinçlenmenin artmasıyla gıdadan, tekstil ürünlerine kadar pek çok alanda,doğal ürünler daha çok tercih edilir oldu. Elbette gelişen teknoloji ve doğal olanın tercih edilmesi havluya da yansıdı ve karşımıza Fibrosoft ® ürünler çıkmaya başladı.
Fibrosoft ® ürünler doğal bir materyal olan pamuktan üretilir ve tüm süreç boyunca bu doğal özün kaybolmamasına dikkat edilir. Dokunduğunuz anda farkı hissedeceğiniz yumuşaklığı nedeniyle içeriğinde farklı materyaller olduğu düşünülse de hydrocotton havlular sentetik değildir. Ekstra yumuşaklığı kimyasal değil, fiziksel yöntemlerle sağlanır. Üretim aşamasında kimyasal vb dış etkenlere maruz kalmaması sebebiyle hem sizin için, hem de çevre için zararsızdır.
Yüksek su emicilik özelliğine sahiptir
Kaliteli bir havlunun en önemli göstergesi yüksek su emicilik özelliğidir. Suyu hızlıca çeken ve hapseden bir havlu kurulanma sırasında size konfor sunar. Alıştığımız havlulardan daha hacimli ve dolgun bir yapıya sahip olan hydrocotton havlular, yüksek su emiş gücüyle de tercih sebebi olabilir. Aynı zamanda %100 doğal olması nedeniyle hassas ciltlere sahip kişilerde bile alerjik bir reaksiyona neden olmaz.
Extra yumuşaklık sunar
Teninize temas ettiğinde pürüzlü bir his yaratan sert bir dokunuştan hemen hemen hiç kimse hoşlanmaz. Fibrosoft ® havlular, sahip olduğu bukleler sayesinde oldukça yumuşak bir dokuya sahiptir. Teninize değdiği anda hissedeceğiniz bu farklılık ve teninizle olan uyumu Fibrosoft ® havlu ve bornozları, özellikle de banyo sonrasında vazgeçilmez kılar. Tüm dolgunluğuna rağmen hafifliği de kalitesini vurgulayan özelliklerin başında gelir.
Dayanıklıdır
Aldığımız tekstil ürünlerinde dikkat ettiğimiz bir diğer önemli konu da seçtiğimiz ürünün dayanıklılığıdır. Özellikle el havlularının çok sık yıkandığı düşünülürse kaliteli bir havlu seçimi yapmanız daha önemli bir hale gelir. Fibrosoft ® havlular esnek bir yapıya sahiptir. Sık kullanımda bile yumuşaklığını ve yüksek su emiş gücünü uzun süre koruyacağı için günlük kullanıma uygundur. Yıkama talimatlarına uyulduğu sürece havlularınız dayanıklılığını da uzun süre koruyacaktır.

Siz de Fibrosoft ® havlu ve bornozlar ile banyolarınızda farklılık yaratmak, kurulanmanın doğal ve konforlu halini yaşamak isterseniz Casual Avenue koleksiyonunda yer alan Chicago ve Signature bornozlarını, Chicago ve Signature havlularını deneyebilirsiniz.