Havlu bakımında dikkat etmeniz gerekenler

Banyo havlusu, el ve yüz havlusu, plaj havlusu veya ayak havlusu, havlunuzun kullanım yeri ne olursa olsun amacı sabittir, kurulanmak. Havlularımızın, tenimize ve cildimize karşı olan tutumunu, bizim onlara gösterdiğimiz ilgi ve dikkat belirler. Siz havlularınıza iyi bakarsanız, onlar da sizden yumuşak yüzlerini eksik etmezler.

Sağlığınıza ve kişisel hijyeninize dikkat ettiğinizi ve en önemlisi kendinize değer verdiğinizi düşünerek, kaliteli bir havlu aldığınızı varsayıyor ve havlu bakımı hakkındaki yazımıza bu düşünceyi temel alarak başlıyoruz.

Havlularınız kaliteli. Tamam. Bu adımı geçtik.Peki onları nasıl temiz ve düzenli tutacaksınız.

Öncelikle, yıkama öncesi, havluları çeşitlerine, renklerine ve özelliklerine göre ayırın, tüm havluları tek bir seferde yıkamayın. Her birinin etiketindeki yıkama talimatlarını okuyun, işlemeli kenarları olanları, dantellileri, aşırı kirli olanları, kısacası her havlu çeşidini kendi özelliklerini dikkate alarak yıkayın. Örneğin; kenarlarında hassas işlemeleri olanları yüksek ısıda yıkamayın, çok kirlilere ön yıkama yapın, renkli havlularda renk kaybı olabileceğinden dolayı, yumuşatıcı kullanmayın. Havluları sertleştiren şebeke suyuna önlem olarak beyaz sirke kullanabilirsiniz.

Yumuşatıcı konusuna özellikle değinmek istiyoruz. Çoğumuz yumuşatıcı kullanmadığımız zaman havluların sertleştiğinden şikayet ederiz. Yumuşatıcılar belki havlunuzun daha yumuşak hissettirmesini sağlıyor olabilir ama aslında pamuk liflerinin hızlı kuruma işlevini bozmaktadır.

Sıra geldi havluların kurutulma aşamasına… Burada tercih size kalmış. Havluları yıkadıktan sonra bekletmeden asabilir veya kurutucu kullanabilirsiniz. Kurutma makineleri sıcak hava kullanarak çamaşırları kurutur. Bu da havların kabarmasını sağlar ve sonuçta daha yumuşak ve kabarık havlulara sahip olabilirsiniz. Havlularınızı sık kullanmaktan çekinmeyin, havluların daha emici bir hale gelmesi en az 10 ila 12 yıkama gerektirir.

Havluları yerleştirdiğiniz dolabın düzenli olmasını sağlayın, yerlerine yerleştirmeden önce havluların kuru olduklarından ve iyice havalandırıldığından emin olun. Yeni yıkadıklarınızı en alta yerleştirin, en üstteki havlunuzu kullanın, böylece havluların eşit oranda kullanılmasını sağlamış olursunuz.

Düzenli, renklerine ve ölçülerine göre gruplanmış bir havlu dolabı, hem size kullanım kolaylığı yaratır hem de her bir havlunun kullanım sıklığı konusunda kontrolün sizde olmasını sağlar.

Unutmayın, siz havlularınıza ne kadar özen gösterirseniz, onlar da cildinize o kadar nazik davranırlar.